AAS advocatuur werkt voornamelijk voor MKB-ondernemingen. Deze ondernemingen kunnen terecht op de rechtsgebieden die hierna verder worden besproken. Dat betreft in hoofdlijnen de volgende werkzaamheden: ondernemingsrechtelijke zaken, allerlei soorten contractenwerk (verbintenissenrecht), incasso, aansprakelijkheid, arbeidsrechtelijke vragen, bouwrecht, bestuursrecht en intellectuele eigendom.
Onze missie is om u zo praktisch mogelijk van deugdelijk juridisch advies te voorzien tegen acceptabele kosten.
Ondernemen is beslissingen nemen. Ons advocatenkantoor geeft u daarbij het nodige juridische inzicht.
Wat ons betreft gaat het niet alleen maar over het formele vennootschapsrecht, maar over alle juridische conflicten en hobbels die MKB ondernemingen in de alledaagse praktijk ervaren. Dat raakt dus ook het arbeidsrecht, contracten werk, incasso, aansprakelijkheid, leveringsvoorwaarden en rechten van intellectuele eigendom.
"Juridische advisering moet complementair zijn aan uw doelstellingen." Dat is onze visie op juridische dienstverlening in het algemeen en advocatuur in het bijzonder. Daarom hebben wij een praktische insteek en zijn wij vasthoudend waar dat een doel dient.
Tot onze klanten horen bedrijven die actief zijn op het gebied van ICT, Internet verkoop, Reclame & Marketing, Verpakkingen, Medische apparatuur, Onderwijs, Uitzendbranche, Recreatie en Vervoer, Vastgoed & Bouw.
Iedereen kan een contract opstellen, maar de vraag is of een dergelijk contract dan wel solide in elkaar steekt. Heeft u er nog wat aan als de andere partij zich niet aan de afspraken houdt, of als de samenwerking eindigt?
Het opstellen van een goed contract is vakwerk. Dat geldt ook voor het beoordelen en aanpassen van een contract. Als u zich deskundig laat bijstaan door ons dan voorkomt u problemen, heeft u meer houvast bij de uitvoering van het contract en vormt het contract een solide basis als er toch discussie ontstaat.
Er zijn veel verschillende soorten contracten op veel verschillende rechtsgebieden. Denkt u bijvoorbeeld aan een: koopovereenkomst, huurovereenkomst bedrijfsruimte/kantoorruimte, arbeidsovereenkomsten, beeindigingsovereenkomst/vaststellingsovereenkomst, samenwerkingscontract, geheimhoudingsovereenkomst, vennootschapscontract, aannemingsovereenkomst, managementovereenkomst, aandeelhoudersovereenkomst, statuten, inkoopvoorwaarden, verkoopvoorwaarden, algemene voorwaarden, distributieovereenkomst, franchisecontract, ontwikkelings - of exploitatieovereenkomst, intellectuele eigendom, artiestenovereenkomst
Wij hebben veel ervaring met incassozaken, kunnen uw vordering(en) effectief incasseren. De kosten van onze werkzaamheden verhalen wij zoveel mogelijk op uw debiteur.
In grote lijnen verloopt een incassoprocedure (bij ons) als volgt: buitengerechtelijk traject (incasso brieven), procedure, vonnis tenuitvoer leggen.
Conservatoir beslag leggen, ter bewaring van uw rechten, kunnen wij als advocatenkantoor ook.
In dit specialistische rechtsgebied staan wij clienten bij aan beide kanten van het spectrum. Zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers kunnen wij gedegen advies geven. Het liefst natuurlijk in een redelijk vroeg stadium, zodat eventueel kan worden bijgestuurd. Daarnaast spelen wij vaak een rol in de fase dat er wel sprake is van een conflict, maar dat dit nog valt op te lossen zonder dat geprocedeerd hoeft te worden. Mocht het toch op een procedure aankomen, dan staan wij u ook graag bij. Of dat nu bij de rechtbank is, of bij de raad van arbitrage in bouwgeschillen.
Vaak voorkomende geschillen gaan over: niet (tijdig) betalen/leveren, gebreken, discussie over kwaliteit, geschillen over meer-/minderwerk, overschrijding van het budget/stelposten, de (tijdige) oplevering, voortgang in het werk, schade(s), garantie, de bestemming, grensoverschrijding, gunning, ontbinding of beeindiging van het contract, te kort schieten in de nakoming door een partij in het algemeen etc.
U wilt iemand aansprakelijk stellen, of wordt zelf aangesproken, omdat een andere partij vindt dat u aansprakelijk bent? Ons advocatenkantoor kan u daarbij deskundig adviseren en u waar nodig juridisch bijstaan in een procedure.
Aansprakelijkheid kan op verschillende grondslagen gebaseerd zijn, zoals bijvoorbeeld: onrechtmatig handelen, een onrechtmatige daad van een partij, nalatigheid van een partij, tekortschieten van een partij in de nakoming van een contractuele verplichting, aansprakelijkheid op grond van een wettelijke verplichting (denkt u bijvoorbeeld aan uw autoverzekering).
Aansprakelijkheid kent ook vele vormen, zoals bijvoorbeeld: bestuurdersaansprakelijkheid, beroepsaansprakelijkheid (wegens het maken van een beroepsfout), aansprakelijkheid van de overheid, milieuaansprakelijkheid productaansprakelijkheid, verkeersaansprakelijkheid, werkgeversaansprakelijkheid.
Als vast staat dat iemand of een bedrijf aansprakelijk is, zal het daarna gaan over het vergoeden van de geleden schade, of in de toekomst nog te lijden schade. De soorten schade, of schadevergoeding kunnen op verschillende manieren worden ingedeeld, zoals bijvoorbeeld: economische schade, zaakschade, personen schade, vergoeding van vertragingschade, vervangingsschade, gevolgschade, immateriële schadevergoeding.
Dit is slechts een beknopt (niet volledig) overzicht. Vraagt u ons om advies in een specifiek geval.
Wij kunnen u van dienst zijn bij het instellen van bezwaar of beroep tegen diverse soorten overheidsbeslissingen die tot ons werkterrein behoren. Dat zijn onder andere beslissingen op het gebied van bouwrecht, vastgoed en het ondernemingsrecht in brede zin. Ook voor het vragen van een voorlopige voorziening tegen een beschikking bent u bij ons aan het goede adres. Vraag u eenvoudig via het contactformulier of wij u van dienst kunnen zijn. Vaak kunt u een vaste prijs krijgen voor de benodigde werkzaamheden.
Het vastleggen en goed beschermen van uw intellectuele rechten is belangrijk, maar daar houdt het niet op. Effectief optreden tegen inbreuken op uw rechten is minstens zo belangrijk. Daarnaast kunnen wij u helpen bij de exploitatie van rechten.
Vaak komt het daarbij aan op het leveren van bewijs. Als de rechten niet goed of niet tijdig zijn vastgelegd, zal het lastiger worden om aan te tonen dat er inbreuk op wordt gemaakt.
Als u de rechten goed heeft vastgelegd, wilt u daar waarschijnlijk ook wat mee. Of het nu gaat om bescherming voor uw eigen activiteiten of het te gelde maken van die rechten, deze exploiteren, ook hierbij kunnen wij u van dienst zijn. Het is daarbij belangrijk om goed vast te leggen waarvoor u precies toestemming verleent.
U kunt bij ons terecht voor zaken en advies op het gebied van: auteursrecht, merkenrecht, modelrecht, handelsnaamrecht, domeinnamen, portretrecht, beeldrecht, exploitatie en licenties van rechten, franchise, slaafse nabootsing, onrechtmatig handelen, naburige rechten, verkoop en distributie.